4 Ağustos 2001’de yani yarın 21'inci yaş gününü kutlayacak olan AKP, 14 Ağustos 2001’de “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözüyle kuruldu ve bu 21 yılın 20 yılını iktidar olarak geçirirken de Türkiye Cumhuriyeti'nin birikimi olan yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa özelleştirerek satmaya başladı ve ülkede satılacak birşey de kalmayınca liste merak edildi.

Sözcü gazetesi AKP'nin 21 yılını analiz ettiği bugüne ait haberinde satılan şirketler, fabrikalar, limanlar, oteller, enerji tesisleri bitti, cennet koylar, yeşil alanlar, tarım arazilerini ayrı ayrı başlıklarda yayınlayınca bu yaş günü haberi de gündeme damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğum Günü Sosyal Medyada Gündem Oldu - Foto  Galeri - Memurlar.Net

14 Ağustos 2001’de “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözüyle kurulan AKP döneminde ekonomiden siyasette, adaletten güvenliğe kadar birçok alanda büyük bir değişimler yaşanırken, ve sonuç itibari ile de özellikle son yııllarda önce adalet'in tartışmalı hale gelmesi, sonra ekonomik yıkım, yoksullaşma, sağlık sistemide çöküş, eğitim alanında skandallar yaşanmaya başlanmıştı ki 21 yıllık süreci kendi seçmenleri tarafından dahi artık mercek altına alınmaya başlandı.

Özlem Avcı MD auf Twitter: „

AKP iktidarının ilk Maliye Bakanı olan Kemal Unakıtan'ın “Satacağız satacağız. Her şeyi satacağız. Kâr edeni de satacağız, zarar edeni de satacağız. Devleti ekonomik faaliyetlerden kurtarıncaya kadar satacağız. Pamuk eller cebe. Yerli yabancı herkes gelsin” cümleleriyle başlayan süreçte şimdiye kadar 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış-devir işlemleri yapıldı.

Dahası bu kuruluşlardan 268’inde kamu payı bile kalmadı.

ÖNCE FABRİKALAR GİTTİ;

AK Parti'de yaş günü ve kongre haftası - Son Dakika Haberler

2003 yılında iki kamu şirketi, Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük tezgah üreticisi TAKSAN ile sanayi tesisi imalatı yapan GERKONSAN satıldı ve yine aynı yıl Türkiye Denizcilik İşletmeleri‘ne ait limanlar, SEKA'nın kağıt fabrikaları ve kamu arazileri de satıldı.

SANAYİ DEVLERİ DE GİTTİ

AKP iktidarı 2004 yılında ise "parçalaya parçalaya" sanayi kuruluşlarını satmaya başladı.

Mesela TEKEL'in alkollü içecekler bölümü sadece 292 milyon dolara satılırken, gübre üreten şirketler ve onların fabrikaları da ayrıca özelleştirildi.

Eti Bakır, Eti Krom, Eti Gümüş, Eti Elektrometalurji de satıldı.

Çayeli Bakır İşletmeleri, Karadeniz Bakır işletmeleri Samsun İşletmesi, BET Kütahya Şeker Fabrikası, Amasya Şeker de gitti.

THY’NİN YÜZDE 20’Sİ İSE BORSADA GİTTİ

AK Parti Gençlik Kolları'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğum günü klibi

Doğalgaz dağıtım şirketleri ESGAZ, BURSAGAZ, Sümer Holding bünyesinde yer alan fabrika arazileri, Sümerbank Bakırköy İşletmesi ve TÜMOSAN'da satılanlardan oldu.

Bunlara üzülürken Türk Hava Yolları'nın (THY) hisselerinin ise yüzde 20'si sadece 177 milyon dolara borsada satıldı.

VE UNUTULMAZ "TÜRK TELEKOM" SKANDALI

AK Parti'nin 18'inci kuruluş yıl dönümü

2005 yılında Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olan Türk Telekom'un yüzde 55'i Lübnanlı Hariri Ailesi’ne satıldı.

Ama bunula bitmedi, daha sonra Türk Bankalarından kredi çektirilerek alınan Türk Telekom'un kredi borçları ödenmeyince Türk bankalarına devir oldu.

Sonra Türkiye Varlık Fonu payları satın aldı ve yeniden kamulaştırılmış oldu. Yani bir ilginç "ticaret" yaşandı.

Bu arada bu olayın gölgesinde de Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne ait olan İstanbul Hilton Oteli binası ve arazisi, Ataköy Otelcilik, Ataköy Marina ve Yat İşletmeciliği, Ataköy Turizm satıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KURULUŞLARI ONLARDI VE ONLAR DA SATILDI

AK PARTİ

Yine 2005 yılının bir başka büyük özelleştirmesi Eti Alüminyum oldu.

Kıbrıs Türk Havayolları, Adapazarı Şeker Fabrikası, TÜPRAŞ ve PETKİM'in bir bölümü satıldı.

Bir gece yarısı ise TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'sı İsrailli iş adamı Sami Ofer'e 453 milyon dolar bedelle devredilmesi şoku atlatılamadan PETKİM'in yüzde 35'i 273 milyon dolara halka arz edildi.

TÜPRAŞ'ın "geri kalanı" için özelleştirme ihalesi Eylül 2005'te yapıldı ve Koç Holding-Shell ortaklığına satıldı.

Bir başka sanayi devi Erdemir ise OYAK Grubu, Başak Sigorta ve Başak Emeklilik‘e mayıs ayında blok olarak 268 milyon dolara özelleştirildi.

TEKEL'in Ankara'daki genel müdürlük binası ise TOBB'a satıldı.

O OTELLER PEŞ PEŞE JET HIZI İLE GİTTİ

Gökhan Türk ?? on Twitter:

Emekli Sandığı'nın sahip olduğu oteller bir bir özelleştirilirken, Büyük Ankara Oteli, Büyük Efes Oteli, Büyük Tarabya Oteli satıldı.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI BİLE SATILDI

2007 yılında hiç kamu şirketi satmayan AKP araç muayene istasyonlarını, taşınmazları ve borsada Halkbank hisselerinin bir kısmını elden çıkartartmayı uygun buldu ve toplam 4 milyar 258 milyon dolar gelir elde etti.

Bugün Zorlu Center'ın yükseldiği İstanbul Boğazı'na nazır Karayolları arazisini, Mersin Limanı'nı ve sonra Halkbank'ın yüzde 25'ini de sattı.

"YERLİ VE MİLLİ" PETKİM DE GİTTİ ELDEN

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel doğum günü klibi

TÜPRAŞ ve Türk Telekom gibi Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olan Petkim Petrokimya Holding de 2008 yılında blok olarak özelleştirildi ve 30 Mayıs 2008 günü imzalanan sözleşmeyle Azerbaycan devlet şirketi Socar, Petkim'i 2 milyar 40 milyon dolara satın aldı.

Cumhurbaşkanı açıkladı... Emekli maaşlarını alan 12 milyon 444 bin EMEKLİYE ek ödeme 3030 TL ödenecek! Cumhurbaşkanı açıkladı... Emekli maaşlarını alan 12 milyon 444 bin EMEKLİYE ek ödeme 3030 TL ödenecek!

TEKEL'in sigara bölümü ise 24 Haziran 2008'de  satıldı.

Ve Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'nin (ADÜAŞ) sahip olduğu 9 santral de satıldı...

ŞİRKETLER BİTTİ SONRA SIRA TESİS VE VARLIKLARA GELDİ

2009 yılında yapılan satışlarda en büyük gelir kalemi elektrik dağıtım şirketleri oluşturdu.

Başkent Elektrik, Sakarya Elektrik, Meram Elektrik tartışmalı rakamlar ile satıldı.

SON KALANLAR DEĞERLİ ARAZİLER OLDU Kİ ONLARA DA ŞİMDİ SIRA GELDİ

AKP Suudi Arabistan'da kazandı Katar'da kaybetti | soL haber

Gelidğimiz günlerde tesis ve varlık satışına ağırlık veren AKP hükümeti, kamu arazilerini, fabrikaları, enerji üretim santralleri ile dağıtım şebekelerini de elden çıkardı.

Bugüne kadar 4 binden fazla kamuya ait gayrimenkulü satan AKP iktidarı, 2 binden fazla gayrimenkulü satmak için de özelleştirme portföyüne eklemiş bulunuyor.

Bu arada karayolları ve köprüleri de satılacak değerler listesine ekleyen AKP iktidarı, 30’a yakın kamu kuruluşunu daha satmayı planlıyor.

Satışların çoğunun bedelini biz yazmadık ama elde edilen geliri merak ediyorsanız, "nerede bu para" demek isteyen varsa konu ile ilgili Sözcü gazetesinin haberine bakabilir.

Erdoğan koltuğu kime devredecek? - Yeni Soluk

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI TUĞBA'YA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ | Taşova Gazetesi