Emeklilik Aylıkları Arasındaki Farklar Tartışma Konusu! Emeklilik Aylıkları Arasındaki Farklar Tartışma Konusu!

1200x627-her-sabah-yorgun-uyananlar-dikkat-halsizligin-en-buyuk-sebebi-bulundu-1657001895853

İç Hastalıkları Uzmanları tarafından sürekli yorgun ve halsiz hissetmemek için nelere dikkat edilmesiyle ilgili önemli bilgiler paylaşılmaya devam ediyor. Stres, uzun çalışma saatleri, yetersiz beslenme, kalitesiz uyku gibi faktörlerin yorgunluk ve halsizliği tetiklediği biliniyor. Ayrıca, yeterli Güneş ışığı alınmamasından dolayı vitamin eksikliği de yorgunluk hissinin artmasına neden oluyor. Sağlık uzmanları sürekli halsizlik ve yorgunluk hissine karşı mücadele de ilk adım olarak kan testi yapılmasını tavsiye ediyor. Kan testi sonuçlarına göre vücutta bulunan Demir, B12 ve C vitamini değerlerinin ölçülmesi sağlanıyor. Vitamin takviyesi yaparak yorgunluk ve halsizlik hissinin ortadan kalkması için önemli bir adım atılmış oluyor. İlaç takviyesine ek olarak hayat düzeniyle ilgili de yapılması gereken adımlar bulunuyor.

raw_sabahlari-yorgun-uyanmamak-icin-uzmanindan-8-tavsiye_901399915

Düzenli Uyku Hayat Kalitesini Yükseltiyor

Vücudun yenilenmesi için uyku en temel ihtiyaçtır. Araştırmalara göre bir insanın günde 7 ila 8 saat uyuması gerekmektedir. Uyku kalitesini artırmak için yatak odasının düzenlenmesi gerekmektedir. Yatak ve yastık seçimine dikkat edilmesi, rahatlığa önem verilmesi uyku kalitesini artırır. Sessiz ve belirli sıcaklığa sahip yatak odasında karanlık bir ortamda uyunması tavsiye edilmektedir. Yorgunluk ve halsizliğe karşı öneriler arasında aynı saatte uyumak ve uyanmak yer almaktadır. Vücudun biyolojik saatinin düzenlenmesi için her gün aynı saat dilimleri içerisinde uykuda olunması tavsiye edilmektedir. Düzenli uyku sistemine geçilmesi hayatınızda belirli bir rutinler oluşturmanızı sağlayacağı için psikolojik olarak da olumlu etkiler sunacaktır.

5ca1c78345d2a02964193c36

Güneş Işığından Faydalanmak

Sürekli yorgunluk ve halsizlik hissi duyulmasının en önemli nedenlerinden biri D vitaminin eksikliği olarak gösterilebilir. İnsan vücudu D vitaminin yüzde 90’ını Güneş’ten almaktadır. Özellikle sabahları Güneş ışığından faydalanılması tavsiye edilmektedir. Uyku düzenine bağlı olarak sabah erken saatlerde güne başlamak daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Mümkünse sabah saatlerinde kısa bir yürüyüş yapılması önerilmektedir. Sabahları dinç ve enerjik olmak için egzersiz programlarının hazırlanması da faydalı olacaktır. Temiz havada hareket edilmesi enerji artışında kilit rol oynayacaktır.

728919

Bol Su Tüketimi, Kafein Sınırı

Yorgunluk ve halsizliğe karşı üretilen çözüm önerileri arasında bol su tüketimi de bulunmaktadır. Su içmenin insan vücudu için inanılmaz faydaları bulunmaktadır. Yeterince su tüketilmemesi halinde halsizlik hissi açığa çıkacaktır. Vücut kilo-boy endeksine göre günlük su miktarının belirlenmesi gerekmektedir. Su tüketimi yerine kafein içeceklerine yönelmekte yorgunluk hissini tetikleyecektir. Kafein alımının sınırlanması uyku kalitesinin artmasını da sağlayacaktır. Kafein, çay, gazlı içecekler vb. yerine su tüketimine dikkat edilmelidir.

1034975_620x360

Sağlıklı Beslenme Düzeninin Faydaları

Tıpkı uyku düzeninin kurulması gibi sağlıklı beslenme düzenine de dikkat edilmesi hayat kalitesinin artmasını sağlar. Özellikle, mevsimlere uygun şekilde beslenme düzeninin oluşturulması tavsiye edilmektedir. Sebze ve et/tavuk/balık ürünleri arasında denge kurulması gerekmektedir. Tüketilen ürünlerine kalitesine bağlı olarak sağlık sorunlarının önüne geçildiği kanıtlanmıştır. Hormonlu gıda tüketimi yerine doğal ürünler tercih edilmelidir. Vücut endeksine göre kilo dengesinin korunması ve egzersiz programlarının hazırlanması gerekir. Sabah saatlerinde güne enerjik bir giriş yapmak için kahvaltı öğününün atlanmaması tavsiye edilmektedir.