Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saatlik arayla meydana gelen depremler 11 ili etkiledi. Kahramanmaraş depremiyle ilgili önceden uyarılarda bulunan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür ise sürecin en önemli ismi haline geldi. Bilim Akademisi üyesi de olan Naci Görür, İzmir’de Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) toplantısına konuşmacı olarak katıldı. İzmir’den kuşkuları olduğunu açıklayan Naci Görür, ‘’Canlı fay hatları belirli periyodlara göre harekete geçebilir. Bu hemen yarın deprem olacak anlamına gelmiyor, lakin dikkatli olmalıyız’’ diye konuştu.

n17jrNfM_USS_ahYywPn0g

Emeklilik Aylıkları Arasındaki Farklar Tartışma Konusu! Emeklilik Aylıkları Arasındaki Farklar Tartışma Konusu!

‘’İzmir Deprem Kenti’’

İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği toplantıya katılan Prof. Dr. Naci Görür, ‘’İzmir deprem kentidir’’ dedi. İzmir’de canlı fay hatlarının bulunduğuna dikkat çeken Naci Görür, ‘’İzmir’deki canlı fay hattı çevrede bulunan faylardan dolayı tetiklenebilir. Stresi artmış fay hatları depreme neden olmaktadır. Geçmişteki Sisam depremi nedeniyle faylarda yüklenme meydana gelmişti. Zamanla stres seviyeleri yükseliyor. İzmir’deki canlı fay sistemi çok az kentte bulunuyor. Deprem bugün olmazsa yarın olacaktır. Deprem dirençli yapılar inşa etmek zorundayız’’ diye konuştu.

aa-20230207-30199486-30199483-kahramanmaras_merkezli_deprem

‘’Depremde Ölmek İstemiyoruz’’ Pankartı Açın

İnsanların deprem nedeniyle ölmelerini engellemek için alınması gereken tedbirlerden söz eden Prof. Dr. Naci Görür, ‘’Yurtdışındaki ve Türkiye’deki depremler kıyaslandığında vefat eden kişi sayısı ortada. Bağıra bağıra gelen Kahramanmaraş depreminde 42 bin vatandaşımız öldü. Yurtdışındaki örneklerde 5-6 kişinin vefat ettiğini görüyoruz. Millet olarak sorunlarımıza el koyma zamanı geldi. Demokratik anlamda bir şeyler yapmamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

0x0-son-dakika-kahramanmaras-depremi-gaziantep-malatya-nevsehir-kayseri-ankara-adana-hatay-illerinde-hissedildi-ca-1675656843169

Depremin vereceği zararlara karşı bilim ve teknolojinin gücüyle hareket edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, ‘’Türkiye’deki yerleşim yerlerinin deprem dirençli olması halinde zarar en aza indirilebilir. Vatandaşlarımızın gerekirse depremde ölmek istemiyoruz yazılı pankartlar açarak seslerini duyurması gerekiyor. Afet Bakanlığı’nın kurulması büyük önem taşıyor. Türkiye bir deprem ülkesidir, ona göre önlemler alınmak zorundadır’’ diye konuştu.