Musa Eroğlu'nun sosyal medyaya düşen bir videosunda bulunduğu bir ortamda Hz Ali'ye yönelik çirkin ifadeler kullandığı görüldü.

Hz Ali'nin kılıcı Zülfikar hakkında konuşan ünlü ses Musa Eroğlu'nun Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar’ı kullanmasına rağmen kama olarak tabir edilen kesici bir aletle öldürülmesini eleştirirken kullandığı çirkin söz sadece Alevileri değil geniş bir çevreyi de ayaklandırdı.

Musa Eroğlu Kimdir? Musa Eroğlu Nereli? Musa Eroğlu Alevi mi? Musa Eroğlu Hangi Partili? Musa Eroğlu Cemaat Bağlantısı Nedir? Musa Eroğlu Türkiileri Hangileri?

Musa Eroğlu - Vikipedi

Videoda Musa Eroğlu'nun, son halife olarak kabul edilen Hz. Ali için söylediği “Zülfikarın ağırlığı 2 ton 700 kilo. Tasviri doğruysa onu anca Tanrı kullanabilir. Kul kullanamaz çünkü ağır gelir. Bunu kullanan g*t*ne bir bıçak sokup öldürüyor Ali’yi. Şimdi düşün, 2 ton 700 kilo kılıç taşıyan herifi biri kamayla öldürüyor. Gel de buna inanasın.” ifadeleri duyuldu.

Eroğlu'nun, Hz Ali'ye yönelik ifadeleri üzerine Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı Vakfı, EAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Emekli Aylıkları İçin Çalışma Başlatıldı: Bakan Işıkhan'dan Açıklama Emekli Aylıkları İçin Çalışma Başlatıldı: Bakan Işıkhan'dan Açıklama

MUSA EROĞLU KİMDİR?

Musa Eroğlu Hazreti Ali İçin Ne Dedi? Musa Eroğlu'ndan Tartışılan Sözler!

Musa Eroğlu, 1944 Mersin doğumlu Türk halk müziği sanatçısı. Akdeniz Bölgesi türküleri ile özdeşleşmiş Türk halk müziği'nin "üstad"ları arasında kabul edilen Eroğlu Alevî Tahtacı Türkmenleri'ndendir.

Ortaokulu yarım bırakan isim Mut Halkevi'nde halk oyunları oynadı ve 1965'te TRT Ankara Radyosu'nda imtihana girdi fakat kazanamadı.

1967'de "İkimiz Toprağa Girelim Elif" adlı ilk plağını çıkartınca adını duyurmayı başardı. İşte bu yıllarda ise yeniden radyoda tar, kemane, koltuk davulu, bağlama, divan sazı çalgılarıyla sınava girdi ve kazandı.

1970'li yılların sonlarına doğru müzik yönetmenliği de yapan Eroğlu 1980'e radyoda mahalli sanatçı olarak çalıştı.

Arif Sağ ve Muhlis Akarsu ile birlikte başladığı, daha sonra Yavuz Top’un da katılımı ile genişleyen "Muhabbet" seri albüm çalışmaları, 1980 sonrasında Türk halk müziğinin geniş kitlelere yayılmasına katkı sağladı.

Sözlerini Abdürrahim Karakoç'un yazdığı "Unutursun Mihriban'ım" ve "Mihriban" türkülerini seslendirip  Karacaoğlan'ın şiirlerini bestelemesi ile çok sevildi.

1998'de Kültür Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanını alan Eroğlu, müzik çalışmalarına devam etmekte ve Kültür Bakanlığı'nda Halk Kültürleri ve Oyunları konusunda uzman ve araştırmacı olarak görev yapmaktadır.