Deprem sonrası zararların telafisi için sigorta sektörü devreye girdi. Zorunlu deprem sigortası, konut sigortaları ve kasko sigortaları gibi poliçeler gündeme geldi. Hayat sigortası branşı da depremle birlikte ön plana çıktı. Deprem bölgesinde yaklaşık 1,7 milyon hayat poliçesi bulunuyor. Ancak bunların yüzde 90'ı banka kredili hayat sigortaları. Hayat sigortaları, vefat halinde öncelikle kredilerin kapatılması için kullanılıyor.

Hayat sigortası prim üretiminde yüzde 109 artış yaşandı

Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklanan verilere göre, 2022 yılının ilk iki ayında sigorta sektöründe toplam prim üretimi 66 milyar TL olarak gerçekleşti. Hayat branşında ise toplam prim üretimi 7,1 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre hayat sigortası toplam prim üretiminde yüzde 109 artış yaşandı. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, risk farkındalığı ve finansal süreklilik kaygısının hem risk teminatı sağlayan hem de birikim özelliği olan ürünlere destekleyici etkisi olduğunu belirtti. Birikimli hayat sigortalarının toplam prim üretimi içerisindeki payı yüzde 28,3 olarak gerçekleşti. Atalay, doğal felaketler sonrası toplumun sigorta bilincinde bir artış gözlemlediklerini ve bu bilincin artarak devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

Hayat sigortasının önemi artıyor

Ekim 2024'te Mevduat Faiz Oranları ile Yatırımcılara Cazip Fırsatlar! Ekim 2024'te Mevduat Faiz Oranları ile Yatırımcılara Cazip Fırsatlar!

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, deprem gibi afetler sonrası toplumda sigorta bilincinde artış gözlemlediklerini belirtti. Hayat sigortası ürünlerinin insanların finansal güvenliğini sağladığını ve bu tür afetlerde önemli bir destek olduğunu vurgulayan Atalay, sigorta şirketlerinin toplumun sigorta bilincinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Ayrıca, işverenlerin de çalışanları ve aileleri için grup hayat/grup ferdi kaza sigorta poliçeleri yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti.