İktidar tarafından kabul edilen ve sadece sosyal medya ile ilgili değil aslında özellikle basını etkileyecek, muhalif haber kaynaklarını hem tedirgin hem de tehdit eden "Sansür Yasası" kabülünün ardından özel hayatları etkileyecek WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarının bile tututlanma nedeni olabileceği gerçeği ortaya çıktı.
Hürriyet yazarı Hande Fırat, sansür yasasındaki ‘anlık mesajlaşma uygulamaları gibi şebekeler üstü hizmetlere ilişkin gerekli düzenlemeleri içeren’ maddenin istismara açık olduğunun altını çizerek "Varlığı da dert yokluğu da dert: Sosyal medya" başlıklı yazısında şunları yazarak konuyu gündeme taşıdı;
“Bu bakış açısına ben de katılıyorum. Ancak “anlık mesajlaşma uygulamaları gibi şebekeler üstü hizmetlere ilişkin gerekli düzenlemeleri içeren” madde, keyfi uygulamaya açık. Neden mi?
Örneğin ben bir WhatsApp grubundayım. O grupta yazılanlardan ekran görüntüsü alabilirim. Küfür, hakaret var ise “Al ve ilgilisine gönder, şikayet et” diyebilirsiniz. Ama ya bu istismar edilirse? Üst düzey siyasi kaynağım bunu; “Günlük hayatta nasılsak sosyal medya ya da anlık mesajlaşmada da öyle olmak gerekmez mi?” sorusuyla yanıtladı. Yine de istismara çok açık. Benim güldüğüm bir videoya bir partili gülmeyebilir, şikayet edilebilirim, hakim de gülmezse yandık…”
Bu tepkiyi gösteren ve bu tedirginliği yaşayan Hande Fırat'ın özel yazışmalarında ve hayatında nelere ve kimlere güldüğü ise sosyal medyada ayrıca merak konusu oldu...