Yaşanan depremlerle birlikte evi hasar gören veya evini daha sağlam hale getirmek isteyen vatandaşlar, çözümü kredilerde arıyor. Öte yandan bina güçlendirme kredilerinde bankaların teklifleri de ortaya çıkmakta. Geri ödeme süresinin yanı sıra vadelendirme süresinin de uzun olmasından ötürü  kredi paketinin avantajlı olduğu vurgulanıyor.

Güçlendirme Kredisinde Şartlar Nedir?

Evini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yetkilendirdiği bir yapı denetim firmasından riskli yapı raporu almaları gerekmektedir. Bu rapor ile birlikte bankaya başvuru yapılabilir. Böylelikle 2 yıl boyunca geri ödemesiz şekilde ve 120 ay vadeli kredi çekilebilir. Söz konusu kredi için ise vatandaşların nasıl başvuru yapabileceğine dair bilgiler aktarılıyor.

4000 TL ödeme verilecek: Vakıfbank duyuru yaptı 4000 TL ödeme verilecek: Vakıfbank duyuru yaptı

güçlendirmekredisi2

Riskli Bina Sayısı Fazla

Türkiye'de yapılan çeşitli araştırmalar doğrultusunda riskli yapı sayılarının beklentilerin çok daha üzeirnde olduğu vurgulanıyor. Toplamda ise ortalama 6,5 milyon konutun riskli yapı sınıfında olduğu ifade edilmekte. Dolayısıyla, kredi ile mevcut binasını güçlendirmek isteyenlere faiz oranı, erteleme ve vade sayısında çeşitli avantajlar sağlanmaktadır. Bankalara müracaat etmeden önce hangi belgelerin gerekli olduğuna yönelik ilgili banka ile de iletişime geçebilirsiniz.