Zonguldak’ta Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi: 17 Kişi Tahliye Edildi Zonguldak’ta Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi: 17 Kişi Tahliye Edildi
14 Ocak'ta başlayan koronavirüs aşılanmasıyla beraber Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin aşılandığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlayacağıyla ilgili açıklama yapması da vatandaşları umutlandırdı. Aşılanmanın başlamasıyla beraber sokağa çıkma yasakları ile kafe ve restoranların kapatılması gibi kısıtlamaların ne zaman sona ereceğine dair tartışmalar yapılmaya başlandı.


Her yıl koronavirüs aşısı yapılacak mı?


Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer kısıtlamaların kalkacağına ya da gevşetileceğine dair ortaya atılan iddialarla ilgili konuştu. Şimdiye kadar genel olarak sağlık çalışanlarının aşılandığını belirten Tezer, aşılanmanın olumlu sonuçları hakkında bazı incelemelerin yürütüldüğünü dile getirdi. Aşıların neden olabileceği alerjik reaksiyonlara karşı önlem alındığını ifade eden Tezer, aşı yapılan kişilerin bir süre gözlem altında tutulduğunu bildirdi.


"Kısıtlamaları gevşeten ülkeler pişman oldu"


Koronavirüs aşısının her yıl yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bilgilerin henüz netleşmediğini altını çizen Tezer, aşıyla ilgili detayların ilerleyen süreçte netleşeceğini ifade etti. Aşı çalışmalarında istenen aşamaya gelen kadar pandemi kısıtlamalarının sürmesi gerektiğini vurgulayan Tezer, özellikle sokağa çıkma yasağının önemine değindi. Bu kısıtlamalar sayesinde vaka sayılarının düştüğünü hatırlatan Tezer, günlük vaka sayısının 35 binlerden 7 binlere indiğini aktardı. Kısıtlamalarla gevşemeye giden ülkelerde tablonun eski haline döndüğünü kaydeden Tezer, kısıtlamaların devam etmesi gerektiğine işaret etti.