Emekli maaşı, 7500 TL’den çok olanlara, 10 bin TL ödeme müjdesi geldi: 10 bin TL, anında hesaplara yatırılacak… EYT Yasası’nın bu yıl yürürlüğe girmesinin ardından bankalar, promosyon yarışına girmişti. Bankaların bu yarışı, Temmuz zammı ile beraber daha da hızlandı. Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Yapılan bu zam, emekliler tarafından yeterli bulunmadı. Emekliler, maaşlarına yeniden zam yapılmasını bekliyor.

Emekliler maaş zammı beklerken müjdeli haber bankalardan geldi. Bankalar, yüksek oranda promosyon vererek emeklilerin maaş eksikliklerini gideriyor. Emeklilerin aldıkları maaşa göre ödenecek promosyon tutarı değişiyor. Emeklilerin alacağı promosyon tutarı 10 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bankaya göre uygulanan promosyon tutarı değişiyor.

GÜNCEL PROMOSYON TUTARLARI NE KADAR?

Emekliler, güncel promosyon tutarlarını araştırıyor. Bankalara göre güncel promosyon miktarları değişiyor. Yüksek promosyon veren bankalardan biri ING Bank oluyor. ING Bank promosyon tutarı, 10 bin TL’ye kadar ulaşıyor. Maaşı 10 bin TL’den fazla olan ve iki adet otomatik ödeme talimatı veren kişiler, 10 bin TL tutarında promosyon alabiliyor.

Adalet Bakanlığı 24 Personel Alımı Yapacak Adalet Bakanlığı 24 Personel Alımı Yapacak

Yüksek promosyon veren bankalardan biri de Yapı Kredi oluyor. Yapı Kredi’nin promosyon tutarı 9000 TL’ye kadar çıkıyor. İş Bankası promosyon tutarı, 7500 TL’ye kadar ulaşıyor. Akbank, 10 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi yapıyor. Ziraat Bankası promosyon tutarı ise 5000 TL seviyesine kadar ulaşıyor.

PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Promosyon almak isteyenlerin ilk olarak maaş taşıma işlemini yapması gerekiyor. Maaş taşıma işlemini yapmak isteyenler, e-Devlet sistemi üzerinden gerekli işlemleri yapabilir. Promosyon için maaş taşıma işlemini gerçekleştirenler, üç yıl bankadan maaş alma sözü vermelidir.

Emekliler üç yıl boyunca aynı bankadan maaş alma sözü vererek promosyon olanağından yararlanabilir. Bankaların promosyonun yanı sıra farklı avantajları da vardır. Bankaların kredi kartı ve kredi gibi farklı olanakları da bulunuyor. Bu olanaklar sayesinde emeklilerin eline daha fazla para geçiyor.

Editör: Volkan Arık