TEB Bankası OTO Finans Kampanyasını Duyurdu TEB Bankası OTO Finans Kampanyasını Duyurdu

Türkiye’nin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen milyonlarca vatandaş başvurularını yoğun şekilde sürdürmeye devam ediyor. 31 Mayıs 2023 yapılandırma için son başvuru tarihi olarak gösterildi. Yoğun başvuruların devam etmesi nedeniyle ise son başvuru tarihi ile ilk ödeme tarihi uzatıldı. 

2 bin TL üstündeki borçlar için yapılandırma sürerken, 2 bin TL’ye kadar olanlar ise başvuru gerekmeksizin silindi. Vatandaşların kamuya olan borçları meblağ olarak düşürüldü, faizler ve cezalar silindi. Yİ-ÜFE üzerinden hesaplanarak düzenlendi. Bu da vatandaşların cepleri boşalmadan ve daha rahat geçinerek borçlarını ödemesine imkan sağladı. Peki, yapılandırma son başvuru tarihi ne kadar? Yapılandırma ilk ödeme tarihi ne zaman? Yapılandırma kapsamında hangi borçlar var? İşte detaylar... 

2023 yapılandırma başvurusu

YAPILANDIRMA SON BAŞVURU TARİHİ 

Yapılandırma kapsamında devlet, vatandaşların maddi anlamda rahatlık bularak borçlarını bitirmelerine olanak sağladı. Ekonomik olarak rahat şekilde borçlarını ödemek isteyen vatandaşların başvuruları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu da devletin yapılandırma başvuruları için son tarihi uzatma kararı almasını sağladı. Bu durumda araç vergileri, emlak vergisi, ÖTV, MTV gibi borçlar için de yapılandırmadan yararlanmak isteyenler 30 Haziran 2023’e kadar müracaat edebilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile kararı alınan yapılandırmanın Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte tüm borçlarının ilk ödemeleri ise 30 Haziran’dan 31 Temmuz 2023’e kadar uzatıldı. Vatandaşlar ilk ödemelerini ya da peşin ödemelerini bu tarihe kadar yapabilir.  

yapılandırma son ödeme tarihi

2023 YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR 

Ekonomik anlamda borçlardan kurtularak vatandaşların rahatlamasını sağlayacak düzenlemede trafik cezaları, nüfus işlemleri, vergi, prim, askerlik, otoyol ve köprü kaçak geçişleri, öğrenim kredisi, adli ve idari para cezaları da yer alıyor. GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) üzerinden ve belediyelerden ödemeler sağlanabilecek.